Consulten

Consult aan huis

Een consult aan huis is prettig voor jou en je baby: je hoeft niet te reizen en je kunt je baby voeden in je eigen omgeving. Na een schriftelijke intake voorafgaande aan het consult, neem ik de hele borstvoedingsperiode met je door, bekijk je baby en observeer een borstvoeding. Dit consult duurt vaak 1,5 uur. Samen bekijken we wat wenselijk is én wat mogelijk is.  Mijn advies is afgestemd op jullie omstandigheden en de conditie van jou en je kindje. Samen proberen we het borstvoedingsproces in positieve richting om te buigen. Dit gaat vaak in kleine stapjes. Het komt soms voor dat 100% borstvoeding niet mogelijk is. Dan kijk ik met jou naar de beste alternatieven. Mijn doel is altijd een tevreden moeder en een tevreden baby.

Na afloop van het consult stuur ik per mail een uitgebreid verslag van het consult toe,  met daarin alle adviezen, aandachtspunten en afspraken die we gemaakt hebben. Bij het consult aan huis is een telefonische opvolging inbegrepen.

 

Consult via Zoom

Als een consult aan huis niet mogelijk of wenselijk is, dan is een consult via beeldbellen (Zoom) een goed alternatief. Je stuurt me van te voren een filmpje toe van het aanleggen, of laat me tijdens het consult meekijken bij het voeden. Doordat we elkaar kunnen zien, kan ik duidelijker uitleg en instructie geven dan bij een telefonisch consult. Dit consult duurt 1 uur. Na afloop stuur ik je per mail een kort verslag toe van het consult en hebben daarna nog 1x kort telefonisch contact. 

Kies je voor het uitgebreidere pakket, dan stuur ik je na afloop per mail een kort verslag toe van het consult, en hebben daarna nog 1x kort telefonisch contact.

 

Telefonisch consult

Een telefonisch consult is vooral geschikt voor vragen waarbij geen observatie van de voeding of van jou of je baby nodig is. Denk hierbij aan vragen over afkolven en weer aan het werk gaan, een baby die de fles weigert. We bespreken het probleem en ik geef je adviezen hoe je dit probleem mogelijk op kunt lossen. Wanneer het niet lukt om het probleem telefonisch op te lossen, kunnen we een afspraak maken voor een consult aan huis.

 

 

Prenataal consult

Als je borstvoeding wilt gaan geven is het handig om je hier al in je zwangerschap op voor te bereiden. Dit kan door het lezen van boeken of informatie op internet, of door het volgen van een cursus. Heb je specifieke vragen (denk dan aan een chronische ziekte die mogelijk de borstvoeding kan beïnvloeden, een verwachte afwijking/ziekte bij je baby, eerdere negatieve ervaring met borstvoeden, etc.), dan kun je bij mij een afspraak maken voor een borstvoedingscursus op maat. Ik kom dan bij je thuis om je uitgebreid voor te lichten over borstvoeding,  en alle vragen die je hebt te beantwoorden, zodat je goed voorbereid en ontspannen begint aan de borstvoedingsperiode.

Weten wat ik voor jou kan betekenen?

Neem gerust contact op