Ik ben Jacqueline Terpstra, eigenaar van Lactacoaching, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Alle drie hebben zij borstvoeding gekregen; vaak met plezier maar soms ook met de nodige vragen en strubbelingen. Na de geboorte van de oudste kwam ik in aanraking met de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk. Zo raakte ik geïnspireerd om ook zelf aan de slag te gaan als vrijwilliger en andere moeders te begeleiden bij het geven van borstvoeding. Na het volgen van de interne opleiding ben ik vanaf 2006 tot de opheffing in 2018 actief geweest binnen de VBN.

Om mijn kennis over borstvoeding nog verder te verdiepen ben ik een opleiding tot lactatiekundige gaan volgen. In november 2013 ben ik afgestudeerd als lactatiekundige en mag ik de internationaal erkende titel IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) voeren.

Verder ben ik sinds 2003 werkzaam als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. In mijn dagelijks werk heb ik dus veel te maken met moeders en baby’s. Ook hierbij speelt de begeleiding bij borstvoeding een belangrijke rol. Ik heb veel ervaring op het gebied van onrustige baby’s met klachten als huilen, onrust, reflux, allergieën en slecht slapen, of lichamelijke of depressieve klachten bij de moeder. Het geeft mij veel voldoening om ouders te begeleiden in hun zoektocht naar het leren lezen van de signalen van hun kind, en daarbij vooral aandacht te hebben voor de persoonlijke wensen en  keuzes van ouders. Geen standaardverhaal dus, maar samen zoeken naar wat het beste past.

Naast lactatiekundige en jeugdverpleegkundige ben ik ook docent Shantala Babymassage en school ik als docent bij de NSPOH ook aankomende jeugdartsen op het gebied van borstvoeding.

Met regelmaat ben ik als lactatiekundige ook aanwezig bij het Mamacafé in Haarlem.