Ik ben Jacqueline Terpstra, eigenaar van Lactacoaching, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben geïnteresseerd geraakt in borstvoeding door mijn eigen mooie maar soms ook moeizame ervaringen bij het voeden van mijn kinderen. Ik heb eerst 12 jaar als vrijwilliger bij een borstvoedingsorganisatie gewerkt, en in deze functie met zoveel plezier moeders begeleid bij het geven van borstvoeding, dat ik besloot mijn werk hiervan te maken en de opleiding tot lactatiekundige te gaan volgen. In november 2013 ben ik afgestudeerd als lactatiekundige en mag ik de internationaal erkende titel IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) voeren.

Verder ben ik sinds 2003 werkzaam als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. In mijn dagelijks werk heb ik dus veel te maken met moeders en baby’s. Ook hierbij speelt de begeleiding bij borstvoeding een belangrijke rol. Ik heb veel ervaring op het gebied van onrustige baby’s met klachten als huilen, onrust, reflux, allergieën en slecht slapen, of lichamelijke of depressieve klachten bij de moeder. Het geeft mij veel voldoening om ouders te begeleiden in hun zoektocht naar het leren lezen van de signalen van hun kind, en daarbij vooral aandacht te hebben voor de persoonlijke wensen en  keuzes van ouders. Geen standaardverhaal dus, maar samen zoeken naar wat het beste past. Het gaat er niet om of en hoe lang je borstvoeding geeft. Wèl dat je je eigen keuzes maakt en je deze zo fijn mogelijk vorm kunt geven.

Naast lactatiekundige en jeugdverpleegkundige ben ik ook docent Shantala Babymassage en school ik als docent binnen JGZ Kennemerland artsen en verpleegkundigen, en bij de NSPOH aankomende jeugdartsen op het gebied van borstvoeding.

In Heemstede en Bloemendaal geef ik namens JGZ Kennemerland met veel plezier voorlichtingsavonden over borstvoeding voor zwangeren en partners.

Met regelmaat ben ik als lactatiekundige ook aanwezig bij het Babycafé in Haarlem.

AGB-zorgverlener: 90105591
AGB-praktijk: 90064879