“Veel dank voor je adviezen. Het ging hierdoor al heel snel veel beter!”
Barbara

“Omdat ik een borstontsteking had heb ik hulp gevraagd aan Jacqueline, ik belde haar en kreeg gelijk een uitgebreid advies nog voor dat ze bij mij langs kwam hier was ik heel blij mee. Toen ze bij mij thuis was heeft ze mij verschillende technieken laten zien en een advies wat speciaal gericht was op mij en mijn baby, hierdoor kreeg ik veel meer zelfvertrouwen. Na een aantal maanden kreeg ik weer last van een ontsteking en heb toen op een zaterdag een mail gestuurd en kreeg diezelfde dag nog een uitgebreid antwoord terug. Ik ben heel blij met Jacqueline!”
Felicia

“Ik had met mijn dochter een pittige start met de borstvoeding: ik had iedere voeding erg veel last van pijn, en had het gevoel dat het allemaal gewoon net niet helemaal ging zoals het zou moeten. Maar zelf kwam ik er niet goed uit waardoor en hoe ik dat kon verbeteren. Ik benaderde Jacqueline van Lactacoaching en zij kon dezelfde dag nog langskomen. Door de vragen die zij stelde en haar begeleiding bleek ik de aanlegtechniek zodanig te kunnen verbeteren dat ik geen pijn meer had tijdens een voeding: net dat laatste zetje dat we nodig hadden waardoor het voeden nu wel goed gaat!”
Mascha

Heel vriendelijk en deskundig advies. Verplaatst zich goed in de situatie en is absoluut niet belerend, hetgeen heel prettig is en ik weleens anders heb meegemaakt als het om borstvoeding gaat. Na het bezoek aan huis had ik er weer vertrouwen in dat het ging lukken net als bij de eerste in ieder geval enkele maanden borstvoeding te geven”
Kristel

“Mijn dochter werd geboren met een te kort tongriempje. Nadat die twee keer gekliefd is hadden we een moeilijke start met borstvoeding in de kraamweek. Daarna zocht ik contact met Jacqueline. Haar consult en de belmomenten hebben me zoveel geholpen: niet alleen kon ik door haar tips ’technisch’ beter  voeden, ik werd er ook een stuk relaxter door! Na de geboorte van mijn zoon een vliegende start met borstvoeding gehad. Maar omdat hij vaak spuugde en ik toch wat vragen had over houding toch weer contact gezocht: haar consult hielp me de puntje op de i te zetten en bracht me een aantal goede tips om het spugen tot een minimum te beperken.”
Marleen

“Ik heb het contact met Jacqueline als zeer positief ervaren. Ze reageerde erg snel op mijn mailtjes en kon op korte termijn langskomen toen ik na een operatie aan een borstabces hulp nodig had met de borstvoeding. Jacqueline zag meteen aan de andere borst dat deze ook ontstoken was en hier mogelijk ook een abces aanwezig was. Dankzij Jacqueline was ik er op tijd bij, waardoor een tweede operatie gelukkig niet nodig was. Het contact met haar was erg prettig en ze was zeer betrokken bij mijn situatie. Ik zou Jacqueline dan ook zeker aan anderen aanbevelen!”
Marian

“Na de geboorte hadden mijn zoontje en ik wat moeite met de borstvoeding. Het ging best aardig maar duurde vaak lang en soms riep het  voeden wat frustratie op bij ons beiden. Nadat ik Jacqueline een bericht had gestuurd, reageerde zij erg snel en kon zij de volgende dag al langs komen. Met een aantal nuttige tips heeft zij ons verder op weg geholpen. Inmiddels gaat het voeden erg goed en groeit ons kindje hard. Fijn ook om te weten dat Jacqueline altijd nog bereikbaar is, mochten wij haar deskundige hulp nodig hebben!”
Mascha

“Na in de kraamweek elke dag weer door de pijn heen heb moeten bijten bij het voeden, op zondagavond helemaal radeloos contact opgenomen met Jacqueline. De vellen hingen er op dat moment echt letterlijk bij. Heb d’r voicemail ingesproken en werd in no-time teruggebeld. Ondanks dat ik niet binnen d’r werkgebied woon, stond ze de volgende ochtend al vroeg bij me op de stoep. Samen hebben we de situatie besproken en heeft ze gekeken hoe ik m’n dochtertje voedde. Door de tips die ik op dat moment kreeg, was er op de korte termijn direct verbetering merkbaar en waren zowel m’n dochter als ik stukken relaxter tijdens het voeden. Ook na het consult nog regelmatig een beroep op Jacqueline gedaan voor vragen en tips. Altijd werden m’n vragen heel snel en kundig beantwoord en werd ik weer gerustgesteld. Ook toen ik besloot om te stoppen met borstvoeding, heb ik weer prima adviezen gekregen over hoe af te bouwen. De rust en duidelijken manier van uitleggen, zijn voor mij tijdens deze periode een echte steun geweest.”
Astrid

“Na een voorspoedige bevalling maar met meerdere complicaties kwam mijn borstvoeding wonder boven wonder goed op gang. Helaas had ik al snel aan beiden borsten forse tepelkloven waarna ik door de consultatiebureau-arts naar Jacqueline werd doorverwezen. Van Jacqueline kreeg ik snel, deskundig en vriendelijk advies. Jacqueline sprak het risico voor een borstontsteking uit. Helaas kreeg ze hier gelijk in. De betrokkenheid, aandacht, bereikbaarheid en de snelle respons heeft mij erg geholpen hoe om te gaan met deze situatie. Ze gaf me het vertrouwen dat alles goed zou komen. Ik heb het contact met Jacqueline als zeer positief ervaren!”
Evalie

“Dankjewel voor ons gesprekje aan de telefoon ivm mijn borstontsteking. Ik ben helemaal hersteld, en de melk is gelukkig ook weer helemaal terug! Heel blij mee :)”
Karin

“Bedankt voor alle tips en trucs. Dankzij jouw hulp is onze dochter weer snel de goede kant op gegaan en gaat het nu dus zelfs heel goed met haar. Heel erg bedankt :D”
Marijke

“Na mijn keizersnede kwam met moeite mijn productie op gang. Toen het eindelijk op gang was, gingen mijn tepelkloven ontsteken. Huilend belde ik Jacqueline op. Zij liet me mijn verhaal doen en kwam de volgende ochtend al langs . Helaas kreeg ik een borstontsteking er overheen en als kers op de taart kreeg ik ook last van candidiasis. Ook toen mijn melkproductie terugliep hield Jacqueline het hoofd koel, stelde me gerust en gaf tips. Jacqueline was een grote steun en zonder haar had ik het niet gered op borstvoeding te blijven geven. Ze is niet alleen sterk in vakkennis,  maar ook in het geruststellen en coachen. Dat tezamen maakt haar een dijk van een lactatiekundige.”
Angela

“Ik heb Jacqueline gebeld voor hulp bij het maken van een borstvoedingsbeleid. Ze kon op korte termijn bij de jonge moeder langskomen. Ze communiceerde op een prettige manier zowel telefonisch als per mail. Ze gaat zorgvuldig om met privégevoelige informatie. Het plan was uitgebreid en tegelijk erg duidelijk en realistisch.”
Annemieke

gezinscoach/orthopedagoog

“Na een borstontsteking en tepelkloven was mijn vertrouwen in de borstvoeding een stuk minder en ik wilde terug naar volledig borstvoeding want ik voedde “bij” met kunstvoeding. Ik had sowieso wat onzekerheden wat betreft voeding. Ik benaderde Jacqueline en zij belde dezelfde dag terug en kon meteen de volgende dag al langs komen! Ze nam alle tijd voor mij en nam mij serieus. Ik vond het een hele prettige ontmoeting waar ik heel veel aan heb gehad en ik raad Jacqueline zeker aan aan een ieder die twijfelt! Je krijgt van haar een uitgebreid verslag van alles wat er is besproken, zodat je alles terug kan lezen en ze belt zelfs nog na om te vragen of alles écht beter is geworden na haar komst en of je vooruitgang boekt! Klasse!”
Esther

“Jacqueline heeft goed met mij en mijn zoontje mee gekeken. Door haar tips en deskundigheid kreeg ik meer vertrouwen in de borstvoeding.”
Kim

“Jacqueline is een prettige, professionele lactatiekundige. Ze reageert snel op mailtjes en neemt de tijd voor de afspraak. Ik vond het fijn dat zij vanuit verschillende invalshoeken gekeken heeft, hoe de borstvoeding beter kon verlopen. Zij heeft een breed scala aan adviezen, waardoor ik het gevoel kreeg echt samen te kunnen zoeken naar een manier die bij mij en mijn dochter past. Omdat zij ook consultatiebureau verpleegkundige is, heeft zij veel verstand van baby’s; wat ik een echt pluspunt vindt. Zij kijkt naar het totaal-plaatje. Samen hebben we een stappenplan gemaakt wat ik kan doen om de borstvoeding beter te laten verlopen. Hierin zijn ook verschillende opties benoemd, zodat er altijd een plan B is, als het eerste niet lukt. Van dit stappenplan heb ik die zelfde dag een uitgebreid verslag gekregen, zodat ik het rustig na kan lezen. Ik ben blij dat Jacqueline bij mij langs is geweest, zodat de borstvoeding een prettig moment voor mijn dochter en mij is geworden.”
Femke

“Op aanraden van het consultatiebureau hebben wij contact opgenomen met Jacqueline. Onze dochter van 2,5 maand huilde namelijk al 5 weken heel veel. Onze ervaring was zeer positief. Jacqueline reageerde dezelfde dag nog en kon de volgende dag al langskomen. Voor het consult nam ze uitgebreid de tijd. Haar conclusie (mogelijk reflux en een te kort tongriempje) was heel bruikbaar en zorgde ervoor dat onze dochter vervolgens goed verder geholpen kon worden. Tijdens het hele proces bleef Jacqueline met ons in contact en begeleidde ze ons (snel, uitgebreid en goed) bij alle vragen die we hadden. Uiteindelijk huilt onze dochter nu (een week later) nog maar een kwart van de tijd! Wij zijn heel tevreden en bevelen Jacqueline dan ook bij iedereen aan.”
Sylvia

“Ik had er wel van gehoord, maar nu kreeg ik er zelf een, een borstontsteking. Help! Mijn gedachten vlogen alle kanten op, stoppen, doorgaan, hoe snel gaat dit over, wat moet ik doen? Gelukkig kon ik met al deze vragen terecht bij Jacqueline. Ik belde en/of mailde haar en zij gaf mij advies en handige tips. Tijdens het consult aan huis, wat overigens zeer ontspannen was, leerde zij mij hoe ik het aanleggen kon verbeteren en kloven kan voorkomen. De borstontsteking is gelukkig genezen en ik geef weer zonder pijn en met plezier borstvoeding aan mijn zoon. Dankjewel Jacqueline voor je hulp!”
Patricia

“Omdat mijn zoontje vijf weken te vroeg is geboren, heb ik Jacqueline na een week of drie om advies gevraagd omdat mijn zoontje nog niet alle voedingen aan de borst wilde drinken maar er ook nog niet toe in staat bleek te zijn. Daarnaast was ik ook wat onzeker over hoeveel mijn zoontje aan de borst drinkt en of hij dan vervolgens wel voldoende zou drinken. Ik heb vervolgens veel gehad aan het bezoek van Jacqueline en de adviezen die ze heeft gegeven, juist omdat hij vroeg geboren is. Jacqueline heeft mij zeker adviezen en tips gegeven naar aanleiding van mijn vragen c.q. onzekerheden. Met name bij het (aan)happen bleek dat dit nog beter c.q. op een andere wijze kon waardoor het (aan)happen beter gaat. Wat ik verder heel fijn vond was om van Jacqueline te horen en te lezen in het verslag wat er wel al goed gaat.”
Suzanne

“Ik wil je bedanken voor al je hulp en dat ik steeds bij je terecht kon met al mijn vragen en onzekerheden, dat heeft me echt geholpen!”
Daphne

“Wij zijn bijzonder blij met Jacqueline! Zij heeft overduidelijk een schat aan professionele ervaring met baby’s, want vlak na binnenkomst had ze direct in beeld wat voor karaktertje onze dochter heeft. Heel vlot overzag ze het woud aan details dat wij haar voorschotelden en had ze een scherpe analyse gemaakt van de samenhang tussen het onrustige drinken en de slechte nachten van ons kindje. Haar adviezen werken als een trein! Jacqueline is een invoelend mens met een scherp observatievermogen, die een veelheid aan details snel waarneemt, pragmatisch adviseert en to the point is. Een verademing voor ons. En feitelijk krijg je een privéconsult consultatieverpleegkunde en lactatiekunde in één, want ze is ook consultatiebureauverpleegkundige. Daarmee heeft ze wat ons betreft duidelijk een streepje voor, gezien de borstvoeding op allerlei vlakken samenhangt met de opvoeding en omgang met je kind. Wij hebben eerder twee andere lactatiekundigen geraadpleegd die dit deskundigheidsgebied niet hebben en daarmee waren we toen niet voldoende geholpen, onder andere omdat de omgangsaspecten onvoldoende belicht werden. Het is echt heel fijn om een adviseur te kunnen raadplegen zo’n uitgebreid deskundigheidsgebied heeft en daarmee de volle breedte van je hulpvraag kan overzien. Aanrader!”
Roos

“Nadat de borstvoeding in de kraamtijd van mijn eerste kindje niet geslaagd was, was ik bij de tweede vastberaden om er wel een succes van te maken. Ik had gelukkig een relaxtere kraamweek en wist wat de valkuilen konden zijn. De borstvoeding kwam goed op gang maar langzamerhand kreeg ik toch, net als bij de eerste, tepelkloofjes en pijn. Ik heb niet getwijfeld en Jacqueline ingeschakeld. Daar heb ik geen spijt van gehad. Jacqueline kon supersnel langskomen en zag meteen wat er niet goed ging bij het aanhappen. Met praktische tips kon ik direct veel beter laten aanhappen en hoewel het echt oefening en geduld vergt, zorgden deze adviezen er wel voor dat ik snel weer pijnvrij kon voeden. Je kunt vanalles googlen en nalezen maar soms heb je echt iemand nodig die even live met je meekijkt en de juiste kennis heeft.”
Marloes

“Een paar dagen na de bevalling keek ik tijdens een rusteloze nacht naar mijn dochtertje en wist ik dat we het niet meer even rustig even konden proberen met de voeding. Omdat ik net verhuisd was wist ik nog niet waar ik terecht kon dus zocht ik iemand via Google. Dat is altijd een gok, maar in dit geval een hele gelukkige. Jacqueline was een verademing om langs te krijgen. Ze gaf heel duidelijk en praktisch advies en was verder doortastend, empatisch, zeer opmerkzaam en gewoon leuk. En dat laatste is niet onbelangrijk in een week waarin er een heleboel verschillende mensen door je huis trekken. Voor mij ook niet onbelangrijk was dat ze mij tijdens een telefonisch consult – toen het in de loop van de week opeens wat minder met me ging – bevestigde in m’n onderbuikgevoel, me heel helder advies gaf en ik daardoor net op tijd in het ziekenhuis werd opgenomen met kraamvrouwenkoorts (een dag later was het traject een stuk vervelender geworden). Ik was oprecht onder de indruk van haar capaciteit om zowel mijn dochtertje als mij heel snel te kunnen lezen en een daarop afgestemd advies op te geven (zowel inhoudelijk als in wijze van benadering). Ook de nazorg was prettig: wederom een helder advies en oprecht geïnteresseerd en betrokken. In het kort heb ik Jacqueline ervaren als een hele capabele en ook nog leuke vrouw. Een aanrader dus!”
Daphne

“Ik wilde je even laten weten dat ze nu bijna 4 maanden is en ik nog steeds volledig borstvoeding geef. Ik ben er heel erg blij mee dat het zo goed gaat met de borstvoeding en dat heb ik voor een groot deel aan jouw consult te danken. DL zit boven de gemiddelde lengte en gewichtscurve en is heel tevreden, dus ze doet het heel goed op de voeding. Dank je wel voor de goede tips toen. Ik ben er heel erg blij mee, want anders was ik vast eerder gestopt met borstvoeding geven.”
Femke

“Onze zoon was onrustig, dronk erg vaak en sliep overdag weinig. Ik dacht eerst dat het vast normaal was en het snel beter zou worden, ondanks dat het ons tweede kindje was. Ik vond het ergens ook lastig om hulp te vragen, want dan bevestig je dat het even niet goed gaat en dat wilde ik niet. Ik was namelijk ook zo ontzettend blij en trots! Toch heb ik Jacqueline om hulp gevraagd en vanaf het eerste moment was het de beste beslissing. Jacqueline reageerde snel op mijn verzoek en kon de volgende dag al langs komen. In de chaos van kraambezoek die net wegging en een peuter die moe was, ging zij rustig aan het werk. Ze nam goed de tijd om onze zoon te bekijken en naar ons verhaal te luisteren. Ze gaf gelijk al adviezen en later kregen we nog alles in een verslag. Dat vond ik erg prettig, heb het vaak nog even doorgelezen. Haar adviezen hebben ook echt goed gewerkt. We kregen al snel een veel rustiger kind, hij dronk beter/ krachtiger, de voedingen waren minder vaak en door dit alles sliep hij ook veel beter.Ik had haar veel eerder moeten vragen en door de benadering van Jacqueline heb ik nooit meer het idee gehad dat het een probleem was, maar een ‘gewoon’ een vraag die iedereen wel eens heeft. Ik ben ontzettend blij geweest met Jacqueline haar hulp!”
Eline

“Op een avond, ongeveer 2 weken na de geboorte van mijn dochter, heb ik in een emotioneel en paniekerig moment contact gezocht per mail met Jacqueline. Ze reageerde dezelfde avond nog met een allerliefst mailtje en wilde de volgende dag al langskomen. Zo fijn! Ze snapte dat ik aan het einde van mijn Latijn moest zijn. Ze liet dan ook meteen weten dat haar hoogste doel is een goede voedingsstructuur voor moeder en kind te vinden, en dat uiteindelijk ik degene was die bepaalde hoe dit vormgegeven zou worden. Toen na uitgebreid onderzoek bleek dat er méér aan de hand zou kunnen zijn heeft Jacqueline geholpen bij het zoeken naar passende hulp. Ik ben erg te spreken over het feit dat ze zoveel moeite voor ons heeft gedaan en adviseer elke nieuwe moeder die borstvoeding geeft een bezoekje van Jacqueline!”
Karlijn